söndag 2 september 2007

Vargarnas Pakt


Nu har jag sett Vargarnas Pakt (Le Pacte des Loups, 2001, regissör Christophe Gans) för tredje gången i mitt liv och jag kan inte sluta fascineras av denna mörka historia.

Den utspelar sig i 1700-talets Frankrike, i en liten stad. Ett odjur går löst och mördar oskyldiga människor, en efter en. De som fått en liten skymt av den talar om att det är en stor varg, men de som kommit obehagligt nära intygar att det inte är en varg - det är ett odjur.
Filmen är otroligt mörk (regnar jämt känns det som) och det är läskigt att se hur rädda människor kan bete sig.

Skådespelarinsatserna är otroligt bra! Grégoire de Fonsac (spelad av Samuel le Bihan) blir skickad av kungen till den lilla staden för att ta reda på vad som försigår. Med sig har han en indian vid namn Mani (Mark Dacascos). Mani besitter en förmåga att se saker andra inte ser.
Det blir inte lätt för de tu kan man lugnt säga...
Givetvis finns det en riktigt obehaglig typ med i filmen. Denna gång en man med en arm, Jean-Francois de Morangias (Vincent Cassel). Saker han gör.... Aj, aj, aj...

Filmen är bra, språket underbart (franska!) och bilderna fantastiska. Rekommenderas! Återigen, ingen må-bra-film, men underbart tidsfördriv.

http://www.plume-noire.com/cinema/critiques/lepactedesloups.html

Inga kommentarer: