söndag 2 september 2007

Det ska bli ett sant nöje att döda dig


Läste ovanstående bok skriven av Magdalena Graaf för ett litet tag sedan och blev alldeles tagen. Visst, i skvallerpressen har det stått en del om att hon fått utstå väldigt mycket under åren, men jag hade inte insett hur pass illa det faktiskt varit.

Magdalena berättar på ett bra och enkelt sätt hur hennes liv sett ut fram till hon träffade Magnus Hedman. Hur hennes dåvarande kille (Jorma) bryter ner henne psykiskt och fysiskt på alla sätt han kan och hur Magdalena själv kämpar för sitt eget liv, sin sons och för alla i hennes närhet.
Ibland är det riktigt rått och fult, men mitt bland allt annat lyser kärleken, hoppet och viljan igenom så man blir alldeles rörd.

Magdalena är ett bevis på att man som människa kan klara oerhörda motgångar i livet, men ändå komma ut helskinnad på andra sidan. Lite tilltufsad, men levande.
Boken påvisar även hur olika människor är och det som berörde mig väldigt mycket var gesten som Magdalenas styvfar gjorde mot Jorma. Starkt!

Rekommenderar denna bok varmt! Du får dig en helt annan uppfattning om människor och jag hoppas innerligt att de människor som tyvärr befinner sig i samma sits som författarinnan får en extra skjuts att våga göra något åt det.

http://www.magdalenagraaf.nu/

Inga kommentarer: