lördag 15 september 2007

Bordertown


Såg Bordertown (2006, regissör Gregory Nava) igår. Huvudrollerna spelas av vackra Jennifer Lopez och Maya Zapata, och vi ser även Antonio Banderas i en viktig biroll.

Lauren Adrian (Lopez) är en amerikansk skrupelfri journalist på jakt efter att få en tjänst som utrikeskorrespondent åt en tidning. Hon blir halvt utlovad tjänsten av redaktören (spelad av Martin Sheen), på ett villkor - att hon åker till Mexico (Juaréz) för att skriva om alla kvinnomord som inträffat där.

Väl där tar hon kontakt med sin gamle älskare Alfonso Diaz (Banderas) och han går väldigt motvilligt med på att hjälpa till.

I stort sett alla kvinnor som mördats har arbetat på en av de fabriker som ligger vid gränsen till USA. Fabriker där de tillverkar platt-TV och andra tekniska saker som säljs dyrt i USA. Fabriker där betalningen är ungefär fem dollar per dag.
Ju mer Adrian får fram, desto farligare blir hennes vistelse där...

En otroligt spännande, tyvärr verklighetsbaserad film där man får sitta på helspänn emellanåt. Dock känns klippen i filmen väääldigt konstiga.
Zapata spelar otroligt bra den kvinna som faktiskt klarade sig levande!
Önskvärt vore att detta endast var fiktion, men det händer. Det händer fortfarande. Fy fan rent ut sagt! Väl värd att se!

Läs mer på Lovefilms hemsida.

Inga kommentarer: