lördag 1 mars 2008

La Habitación Del Niño


Film nummer 2 av 4 i den spanska skräckboxen "Películas para no dormir" blev La Habitación Del Niño (Barnkammaren, 2006, regissör Álex de la Iglesia).

Det här var en bra skräckis måste jag säga. Börjar hårt med tre barn som leker kurragömma i början av 1990-talet. En av dem kryper in i ett stängt hus för att gömma sig, men blir så fascinerad av huset att han, istället för att gömma sig, knatar omkring. Han hittar en gammal radio på golvet som han plockar med sig. Sedan dras han in i en pöl på golvet.
Han klarar sig (?) och många timmar senare, när tösen väntat och väntat på att han ska dyka upp (den tredje har gett upp för länge sedan), kommer han ut dyngsur, tappar radion och går vidare. Vänder sig inte om när flickan ropar eller något.

Sedan flyttas vi framåt till nutid, då en familj bestående av pappa Juan (Javier Gutiérrez), mamma Sonia (Leonor Watling) och lilla bebisen flyttar in. Något stämmer inte med huset och det blir de verkligen varse. Jag också.
Många hoppa-till-i-soffan-stunder och till och med H hoppade till ibland. Slutet var riktigt bra!

Den här filmen var mer skrämmande än Regreso A Moira (som jag såg tidigare), men däremot så var Regreso A Moira en film där en känsla av något höll sig kvar längre. Fortfarande en riktigt bra box!

Inga kommentarer: