måndag 31 mars 2008

Rec


H hade fått nys om en läskig spansk film vid namn Rec (2007, regissörer Jaume Balagueró & Paco Plaza) av J och då måste vi givetvis se den.

Filmen är uppbyggd som en dokumentärfilminspelning (riktigt bra gjort). Programledaren Ángela (Manuela Velasco) har bestämt sig för att, med hjälp av kameramannen Pablo, filma en natt på en brandstation i Barcelona. Hon hoppas innerligt på ett larm, för att kunna göra ett bra program, men tiden går långsamt.

Tillslut går larmet om en kvinna som är inlåst i en lägenhet och de två, plus de två brandmännen Manu (Ferran Terrazza) och ? (kommer inte ihåg namnet just nu) åker iväg. Väl där blir de mötta av två poliser plus en orolig skock grannar. De går upp till kvinnan, och där blir en av poliserna attackerad och sedan händer saker i en följd. Läskiga saker.

I början var jag rätt lugn, men ju närmre slutet det var, desto mer uppjagad blev jag. Har nog fortfarande hjärtklappning! Riktigt bra skräckis måste jag säga! Lite Blair Witch Project möter Resident Evil eller nåt...

Se trailer här: Rec
Tyvärr på engelska, men men... För en läskig stund i soffan är detta ett bra val.

Inga kommentarer: