onsdag 27 februari 2008

The Holiday


Lånade The Holiday (2006, regissör Nancy Meyers) av min svägerska och satte mig med H för att se den igår. Han var inte så jättetänd på att se den (chickflick), men han blev positivt överraskad.

Visst, tjejer gillar den säkerligen mer än killar, men den var charmig och söt. Precis vad jag behövde för att fly verkligheten ett tag.

Filmen handlar om Iris Simpkins (Kate Winslet) som arbetar som skribent för en tidning. Hon trånar efter en kollega på jobbet (Rufus Sewell som spelar kollegan Jasper Bloom), som är en stor skit. Hon får nog, av en väldigt god anledning, vid jultid och bryter ihop.

Samtidigt på andra sidan Atlanten har trailerskrivaren Amanda Woods (Cameron Diaz) slängt ut sin pojkvän och vill inte vara hemma längre. Hon söker på nätet och får fram ett hus som hon skulle kunna hyra över jul. Det visar sig (såklart) vara Iris hus, och det är inte bara att hyra, utan man byter helt enkelt hus för ett tag.

Så tjejerna byter hus och vänner över jul. Lite komplicerat emellanåt (såklart), men det ordnar sig. Amanda får träffa Iris storebror Graham (Jude Law) och Iris springer på Amandas ex kompis (Jack Black) samt hennes underbare granne spelad av Eli Wallach.

Typisk måbra-film! :o) Se mer här.

Inga kommentarer: