måndag 21 januari 2008

Next


Igår satt jag och H och tittade på en actionfilm som heter Next (2007, regissör Lee Tamahori) och tro det eller ej, trots det sena klockslaget, höll jag mig vaken hela filmen igenom.

Filmen handlar om Cris Johnson (Nicolas Cage) som har en ovanlig förmåga. Han kan se vad som ska hända honom två minuter innan det sker. Snacka om att ha bra försprång på saker och ting! Han jobbar som magiker i Las Vegas, och gör väl "sådär" shower.
Dock gör han så pass bra att FBI får ögonen på honom. Eller det är väl främst detektiv Callie Ferris (Julianne Moore) som får ögonen på honom och tycker att han vore jäkla bra att ha nu när det finns en atombomb i Kalifornien...

Filmen var bra och spännande och man kände med Cris. Kan inte alltid vara kul att ha den gåvan... Spontaniteten försvinner liksom... En annan bra skådis i filmen var Jessica Biel, som spelar läraren Liz Cooper.

Den kunde varit lite längre. Ja, så man fått lära känna skurkarna lite mer. Som det blev nu var det inga man brydde sig om för fem öre... Ganska kasst gjort faktiskt, nu när jag tänker efter. Men det var bra underhållning.

Inga kommentarer: