söndag 27 januari 2008

The Island


Jag har sett den förut, men hittade den i DVD-lådan, så jag tänkte att jag skulle kolla The Island (2005, regissör Michael Bay).

The Island är en science fiction-film som utspelar sig i framtiden. Där lever Lincoln 6 Echo (Ewan McGregor) och Jordan 2 Delta (Scarlett Johansson) tillsammans med alla andra vitklädda, hårt hållna vänner och bekanta. För dem är det helt normalt att varje dag gå till jobbet, till cafeterian (där mattanterna vet vad du får och inte får äta, eftersom varje dag går du igenom ett test för att se om du har något för mycket eller för lite i kroppen) och sedan hem till varsitt litet ynkopynkorum, tjejer och killar åt varsitt håll. De vet att de aldrig kommer att få lämna området, då de är de enda överlevande från en tidigare nersmittad planet.
Drömmen är att få komma till ön... Enda stället på jorden där smittorisken är lika med noll. Varje dag sker ett slumpmässigt lotteri där en vinnare dras.

Eller är det slumpmässigt? Och hur kommer det sig att Lincoln 6 Echo hittar en levande insekt fladdra omkring?...

Jag tycker filmen är riktigt snygg och bra. Spännande liksom! :o) Utöver tidigare nämnda bra skådisar, hittar vi även Steve Buscemi, Sean Bean, Djimon Honsou och Ethan Phillips. Väl värd att se! :o)

Trailer med mera finns att se: här.

Inga kommentarer: