söndag 10 februari 2008

Stolthet och fördom


För andra gången i mitt liv såg jag just den senaste versionen av Jane Austens Förnuft och Känsla (2005, Pride & Prejudice, regissör Deborah Moggach) och jag gillar den mycket. Har lite svårt för Keira Knightley i rollen som Elizabeth Bennet, men annars är det bra.

Boken handlar om hjärta och smärta som vanligt, men den är fin... Vi lär känna familjen Bennet väl. Den hysteriska mamman Mrs Bennet (Brenda Blethyn, underbar skådespelerska! Älskade henne i Secret & Lies och Saving Grace), den vackra dottern Jane (Rosamund Pike), den underbart coole pappan Mr Bennet (Donald Sutherland - vilken röst!), den smarta dottern Elizabeth (Knightley) samt de tre småsyskonen. Mamman är i desperat behov av att få alla döttrar bortgifta, och när den stilige Mr Bingley (Simon Woods) gör entré med sin vän Mr Darcy (Matthew Macfadyen) ser hon sin chans...

Som vanligt går inte allt som man vill. I början... ;o) Jag myser järnet med denna film och skådespelarna är jättebra och atmosfären så fantastisk. England är underbart! Se den!

Se lite bilder och sånt: här.

Inga kommentarer: