måndag 18 februari 2008

Marie Antoinette


En annan film som vi fick hem från Lovefilm är Marie Antoinette (2006, regissör Sofia Coppola). Såg den precis. Det var inte direkt någon jag känt för att se tidigare, men nu när H beställt hem den var det väl lika bra.

Den var faktiskt riktigt underhållande! Marie Antoinette (Kirsten Dunst) hade det nog inte så lätt på sin tid... Bortgift till franske kronprinsen Louis (Jason Schwartzman), fick säga upp sitt gamla liv helt, för att vänta på att få pippa och för att sitta och lyssna på (falskt) skvaller dagarna i ända.

Det ordnade dock upp sig lite och sedan blev det till och med en liten affär (där skulle jag verkligen önskat att det hade fått mer rum i filmen, det blev liksom en "nödig" del i historien som skulle kunnat utveckla sig mer).

Kan man, eller kan man inte, historien runt Marie Antoinette är den väl värd att se, då den var vackert filmad. Underbara färger och kostymer, för att inte tala om Versaille... Nu måste jag verkligen tillbaka och fota i Paris (nåja, utanför i alla fall)!

2 kommentarer:

Mayumi sa...

Tips: Läs boken Marie Antoinette av Antonia Fraser. Filmen är baserad på denna biografi men boken ger mer och fler detaljer och djupare redogörelser av hennes märkliga liv.
/Sus

Annsan sa...

Tänk jo! Hade för mig att du skrev om den tidigare. Får nog ta och göra det. :)