söndag 25 november 2007

Under Toscanas Sol


Under Toscanas Sol (Under The Tuscan Sun, 2003, regisserad av Audrey Wells) är en film jag såg på TV för ett tag sedan och som jag nu fick chansen att se lite till av idag på TV. En finstämd film med ett stort känsloregister.

Filmen handlar om Frances (Diane Lane) som efter en slitsam skilsmässa hamnar i en depression som i sin tur genererar skrivkramp. Något som inte är bra för en författare... Hon bestämmer sig för att ta sitt pick och pack och flytta, och flytten går till Italien och den vackra delen Toscana.
Där köper hon ett ruckel för att rusta upp och hon samlar ihop en udda skara människor som ska hjälpa henne med det. Ingen av dem kan bra engelska eller italienska för den delen, så språkproblematik uppstår. Med udda skara menar jag dels att ingen av dem är snickare i grunden... En söt ung man vid namn Pawel (Pawel Szajda) är den som behärskar språket bäst och de talar mest genom honom.

Frances väninna Patti (Sandra Oh) dyker helt plötsligt upp höggravid och det ger mycket för vänskapen och livsglädjen.

Händer inte några världsomvälvande saker i filmen, men den är väldigt vacker. Kärleken kommer, men kanske inte nödvändigtvis till de man tror...

Inga kommentarer: