torsdag 8 november 2007

Nightwatch


H har sett Nightwatch (2004, originaltitel Nochnoy Dozor, regissör Timur Bekmambetov) tidigare och tyckte att jag borde se den också. Då vi har haft DVD:n hemma ett bra tag var det så dags igår.

Tror minsann att det här är den första ryska film där jag ser hela filmen och tyckte att den var bra.

Filmen utspelar sig i Moskva, i nutid. Jag hade ingen aning om att krafterna mellan gott och ont utspelar sig just där, just nu, men det gör det tydligen. ;o) För århundraden sedan var det ett stort slag där de goda och de onda var tvungna att komma överens och nu börjar det skakas om igen.

Vi får följa Anton Gorodetsky (Konstantin Khabensky), en man, vars tidigare inte så smarta, egoistiska handlingar leder till att han blir en av de utvalda att hålla schack mellan de onda och de goda. Ett inte alltför roligt jobb, men han har inget val. Och den dagen "det gamla livet" hinner i fatt honom blir en extra jobbig dag...
Vi träffar på vampyrer (grannen Kostya, spelad av Aleksei Chadov, är en av dem till exempel) och andra mindre smickrande människor.

Hur som helst, filmen är oerhört mörk. Regn, regn, regn. Men bra. Se den! Nu är jag nyfiken på Daywatch (fortsättningen).

Se en trailer: här

Inga kommentarer: