lördag 3 november 2007

Lemony Snickets Berättelse Om Syskonen Baudelaires Olycksaliga Liv



Har just sett ovanstående film med en av världshistoriens längsta titlar... På originalspråk (engelska) heter den Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events (2004, regissör Brad Silberling) och går inte av för hackor då heller. Måste dock säga att originaltiteln är 100 gånger bättre än den svenska översättningen, för den gör i alla fall filmen rättvisa.

Filmen handlar om syskonen Baudelaire. Violet (Emily Browning), Klaus (Liam Aiken) och lilla söta Sunny (Kara & Shelby Hoffman) som förlorar sina föräldrar i en tragisk brand. Då de är barn ska de lämnas över till en förmyndare, något som föräldrarnas bankir Mr Poe (Timothy Spall) hjälper dem med.

Först hamnar de hos Count Olaf (Jim Carrey), en excentrisk skådespelare. Han är (givetvis) bara ute efter arvet och är på så sätt inte speciellt trevlig mot barnen. Och från och med då leder än hel del olyckliga omständigheter fram till andra olyckliga omständigheter, som i sin tur... Ja, där har vi den engelska titeln igen.

Meryl Streep dyker upp som Aunt Josephine och ett annat känt ansikte är Dustin Hoffman som har en miniroll som recensent.

Filmen var nog en 3:a om jag ska betygsätta. Alla spelade väldigt väl, till och med barnen, så det är ett stort plus.

Kolla in hemsidan här.

1 kommentar:

Mayumi sa...

Måste se den nån gång. Missade den på TV i helgen :(