fredag 19 augusti 2016

The Fundamentals of Caring

En kompis tipsade om den här igår, så då var det lika bra att se Fundamentals of Caring (2016, regissör Rob Burnett) på en gång. Oj, vad jag inte ångrar det!

Filmen handlar om Ben Benjamin (Paul Rudd) vars liv tog en drastisk vändning mitt i livet. Han anser att han måste sadla om, så han tog en kurs i hur man blir en vårdare. Hans första uppdrag blir hos en nyinflyttad brittisk kille vid namn Trevor (Craig Roberts). Han har Duchennes muskeldystrofi, en sjukdom som gör att ens muskler förtvinar en efter en. Trevor behöver hjälp med det mesta och hans liv kretsar kring kök, sovrum, tv-rum och toa. Vareviga dag. Våfflor, varenda dag. Rutiner, rutiner, rutiner. Och mediciner.
Ben tycker att det är dags att utmana Trevor att börja leva livet istället, men Trevor är inte med på banan. Inte heller hans mamma Elsa (Jennifer Ehle) tycker det är en vidare bra idé. Men på något konstigt sätt går det ändå vägen tillslut, och livet (?) kan börja.
Och i det livet finns även Dot (Selena Gomez) och Peaches (Megan Ferguson).

Den var helt underbar och du bör se den NU! Underbara dialoger, både skratt och gråt. Lite En Oväntad Vänskap-vibbar. Helt fantastisk! No need for more words.

// A //

Inga kommentarer: