måndag 7 april 2008

Gwoemul


Såg just Gwoemul (2006, The Host, regissör Joon-Ho Bong), och det är väl en film som jag aldrig kommer att se igen... En koreansk film, inte för att det var anledningen till tidigare mening, men den var inget vidare...

Handlar främst om en familj bestående av pappa Park Gang-Du (Kang-ho Song), dotter Park Hyun-seo (Ah-sung Ko) och farfar Park Hie-bong (Hie-Bong Byeon), som driver en liten minirestaurang vid floden Han i Seoul. Pappan är väl inte världens smartaste, men han får snart visa andra färdigheter.

En dag dyker ett stort monster upp i floden, till följd av ett utsläpp av formaldehyd. Monstret är inte snällt och det är hungrigt. Givetvis tar monstret Hyun-seo och jakten tar sin fart. Synd bara att militären dyker upp och sätter käppar i hjulet. Speciellt den amerikanska militären som ska dit och stöka till det. Järnet.

Visst, filmen är välgjord, men överspelad. Sedan tycker jag inte att storyn håller. Men gillar man monster så kanske det är en film för dig?... För mig var det bra såhär. Den har dock vunnit en hel del priser i Asien (hur nu det gick till).

Se YouTube-trailer: här.

Inga kommentarer: