måndag 26 september 2016

Bridget Jones's Baby

Som jag skrev i tidigare blogginlägg om Absolutely Fabulous så är även senaste Bridget Jones's Baby (2016, regissör Sharon Maguire) ett måste att se så snart den dök upp. De tidigare Bridget Jones-filmerna har ju varit skämskuddeunderhållande (är nog första gången jag skrivit det ordet!) och det är ju kul.

I den här filmen har Bridget Jones (Renée Zellwegger) skaffat sig en ordentlig karriär, men är fortfarande singel och barnlös, till sin mammas (Gemma Jones) stora förtvivlan. När hon dessutom får fira sin födelsedag alldeles ensam bestämmer hon sig för att ta sin kompis Mirandas (Sarah Solemani) råd och följa med på festival, för där får man minsann göra precis vad man känner för! Som att hoppa i säng med den första man säger hej till på festivalen. I det här fallet Jack (Patrick Dempsey).
Men sen dyker ju fantastiske Mark (Colin Firth) upp igen... Där går det ju bara inte att styra...

Så sker det som ingen, allra minst Bridget, hade räknat med. Hon blir gravid! Överlycklig, ja - men vem är pappan?

I mina ögon är det här den klart bästa Bridget Jones-filmen! Skrattade rakt ut flera gånger (fick till och med till ett grymtande skratt, så kallat snork-skratt) och ingen riktig skämskudde behövdes egentligen. Och Emma Thompson gjorde rollen som barnmorska fantastiskt bra! Se den!!

// A //

Inga kommentarer: