söndag 5 oktober 2014

En bohem i Paris

Franska filmer, speciellt komedier, kan vara så konstiga, men underbara och det här var åt det hållet. En bohem i Paris (2011, originaltitel Mon pire cauchemar, regissör Anne Fontaine) är precis som titeln.

Den handlar om två otroligt olika personer. Först har vi Agathe (Isabelle Huppert), en chef på ett konstgalleri, som bor i en flådig våning i Paris tillsammans med sin make André (Francois Dambreville) och deras son Adrien (Donatien Suner). Äktenskapet är kyligt, men praktiskt. Agathe är fokuserad, kylig och rätt praktisk hon med.

Sen har vi Patrick (Benoît Poelvoorde). Han är singel och mansgris personifierad. Älskar alkohol och kvinnor, ju kurvigare desto bättre. Han har inget riktigt jobb, inte heller någonstans att bo, men han klarar sig ändå. Han måste ju, han har ju sin son Tony (Corentin Devroey).

Första gången Agathe och Patrick råkas är på ett stormöte i en skola. Inte det bästa mötet om vi säger så. Men så blir deras söner bästa vänner och de är tvungna att umgås och ja, det blir underhållande!

Jag och Karin fick oss en hel del stora skratt, så måste väl säga att det är en bra film på så sätt!

Inga kommentarer: