måndag 27 oktober 2008

WALL-E


Var iväg på bio med H, svärmor + svärmors väninna och såg WALL-E (2008, regissör Andrew Stanton). Hade sett en trailer och den verkade så söt! Jag hade rätt, den var söt.

Den handlar om en liten robot (WALL-E / Ben Burtt) som är nästan helt själv på jorden. Han har sällskap av en riktig överlevare, en kackerlacka, och de två har sina dagliga procedurer.
En dag landar ett rymdskepp på jorden och en liten robot skickas ut för att leka scout. WALL-E får syn på roboten, som visar sig vara en flickrobot (Eve / Elissa Knight) och gör allt för att få hennes uppmärksamhet. Han lyckas tillslut, men då händer nästa sak och sedan är historien igång.

Filmen är riktigt bra gjord, och kan vara ett framtidsscenario om det vill sig riktigt illa... Ljuden i filmen är häftiga, speciellt AUTO (MacInTalk) som hade så cool röst!

Rekommenderar verkligen den här filmen! Otroligt välgjord (inte trodde jag att man skulle kunna få en robot att visa känslor sådär snyggt på film!) och bra story som håller hela vägen. Intressanta var att vi efter filmen inte brydde oss om att vi tittat på en animerad film om saker som inte finns, utan att vi diskuterade hur overklig brandsläckarscenen var *asgarv*

Inga kommentarer: