onsdag 23 september 2015

Kingsman: The Secret Service

Filmhösten har börjat för mig, så har passat på att titta på Kingsman: The Secret Service (2015, regissör Matthew Vaughn). Vad överraskad jag blev! Filmen var riktigt underhållande, charmig och spännande och jag rekommenderar den varmt!

Kingsman är ett gäng spioner som räddar världen gång på gång och har gjort så under många, många år. En väldigt hemlig organisation, som har sitt säte i ett skrädderi. De ska vara ett visst antal medlemmar, och då när en av medlemmarna omkommer måste det tillsättas en ny. Alla medlemmar får rekommendera en person som de tror är lämplig för rollen och dessa personer måste genomgå ett stort antal test.

Samtidigt som detta pågår, finns det ett rikt knäppo som heter Valentine (Samuel L. Jackson) som kommit på ett bra (?) sätt att stoppa miljöförstöringen i världen. Något som Kingsman-gänget inte håller med om.

Huvudrollen innehas dels av Colin Firth (spelar en Kingsman, Harry Hart) och dels hans adept, Taron Egerton (Eggsy) samt en massa bra skådespelare runt de.

Vill man ha en brittisk spionthriller till kaffet rekommenderar jag den verkligen!

// A //

Inga kommentarer: