tisdag 3 april 2018

Ready Player One

Okej så här är det. Är du runt 40, uppväxt med 80-talet och TV-spel, så måste du se den här filmen. Ja, om du gillade den tiden alltså. Shit vad Ready Player One (2018, regissör Steven Spielberg) var bra! Nästan så att jag kan se om den på en gång!

Filmen utspelar sig i framtiden, en framtid där en man Halliday (Mark Rylance) tagit fram en alternativ värld kallad OASIS, där de flesta personerna befinner sig. Det är en typ av VR-värld där du kan hoppa mellan allt du kan tänka dig.
I verkligheten finns Wade Watts (Tye Sheridan), boende i ett tråkområde i Oklahoma. Han flyr vardagen i Oasis som Parzival (hans avatar). Där inne är han bästa kompis med en stor snubbe och han i sin tur är kompis med två andra, men så dyker Art3mis (Olivia Cooke) upp och då blir de en till.
När Halliday avled startade han ett spel om att leta nycklar i hans världar, som "påskägg". Hittar man de tre som finns ärver man en hel del pengar och rätten att styra Oasis. Och det är MÅNGA som vill vinna.

Den var rolig, spännande, oförutsägbar, underbar och så skön musik att toppa allt med. Se den. Gärna på IMAX som jag gjorde. Nu.

// A //

Inga kommentarer: