måndag 27 juli 2015

Mud

Mud (2012, regissör Jeff Nichols) var en fröjd att se. Otroligt välspelat, sköna miljöer och en bra story - vad mer kan man behöva?

Den handlar om två pojkar, Ellis (Tye Sheridan) och Neckbone (Jacob Lofland). De spenderar sina dagar runt floden på lite olika uppdrag. Neckbone hjälper sin morbror att samla ihop ostron och Ellis säljer fisk som pappan fångar, till olika restauranger i staden.
De har av Neckbones morbror fått nys om en båt som sitter högt uppe i ett träd på en ö.Båten hamnade där vid ett stort oväder och det är ingen som har brytt sig om den efter det. De åker dit för att kolla närmare och "tinga den" som deras, men när de kommer dit finns det redan någon där. Denna någon är Mud (Matthew McConaughey). Mud sitter solo på den här ön och väntar på sin flickvän Juniper (Reese Witherspoon). Pojkarna har lite svårt att koppla varför, men då de får vissa uppdrag utav den mystiske, men trevlige, Mud faller bitarna på plats och vi får ta del av en bra berättelse, där jag i efterhand har lite svårt att reda ut vad som är rätt och fel egentligen.

Jag gillade den, så jag rekommenderar dig att se den.

Inga kommentarer: