fredag 2 januari 2009

Mamma Mia!


Efter att ha sett musikalen i både London och Stockholm var det väl dags att se filmatiseringen också. Har Charlotte Strandbergs Chiquitita-banan-dans färskt i minnet (skrattar bara jag tänker på det...), så jag hoppades att den här skulle vara lika bra, men nej, jag blev inte imponerad.

Mamma Mia! (2008, regissör Phyllida Lloyd) som film blev inte alls lika bra. Har man inte sett/inte vet något om storyn sedan innan är det säkert jättemysigt, men har man som jag sett den framföras av proffssångerskor/sångare var det här en riktig besvikelse.

Den handlar om Donna Sheridan (Meryl Streep), hotellägare på en grekisk ö, vars dotter Sophie (Amanda Seyfried) ska gifta sig med Sky (Dominic Cooper). Sophie har alltid undrat vem hennes riktige far är, och då hon hittat Donnas dagbok från året hon föddes hittar hon tre potentiella fäder; Bill (Stellan Skarsgård), Harry (Colin Firth) och Sam (Pierce Brosnan) och bjuder in alla tre till bröllopet. Ja ni märker själva vilket drama!

Då den är baserad på ABBAs sånger brister alla ut i sång nu och då - och jäklar vad illa det kan låta... :P
Skönaste personerna är Donnas väninnor Rosie (Julie Walters, avgudar henne!) och Tanya (Christine Baranski) - de livar upp järnet!

Nja... Som sagt - inte vidare värst imponerad...

Inga kommentarer: