söndag 16 april 2017

Skönheten och Odjuret

Det var med lite skräckblandad förtjusning som jag såg fram emot att se Skönheten och Odjuret (2017, regissör Bill Condon) efter att ha sett, och älskat, Disneys animerade version från 1991. Den animerade har liksom varit så underbar...

Filmen handlar om vackra Belle (Emma Watson) som bor i en liten fransk by där alla känner alla och inget spännande händer. Hon bor tillsammans med sin pappa Maurice (Kevin Kline). Hennes pappa ska en dag åka till marknaden och lovar henne en ros med sig tillbaka. Dock hamnar han på villospår och stannar till vid ett förtrollat slott med talande porslin. Han blir lite lätt nervös (asrädd) och springer iväg i all hast, men tar med sig en ros från trädgården. Det skulle han inte ha gjort, då Odjuret som bor där (Dan Stevens) dyker upp och kastar honom i en cell i slottet.
Belle förstår att något hänt när hästen Philippe dyker upp och skyndar sig för att rädda pappan. Och så.

Jag är jättenöjd med den här filmatiseringen! De har fångat den animerade versionen perfekt i alla roller! Och direkt hör man rösterna tillhörande Ian McKellen och Emma Thompson. Och den är precis lika romantisk, och till viss del skrämmande, som originalet.
Gillade du den animerade bör du se den här med. Givetvis sjungs det även i den här.

// A //

Inga kommentarer: