fredag 27 mars 2015

Third Person

Igår såg jag Third Person (2013, regissör Paul Haggis). Regissören är samma person som regisserade Crash 2004. Har du sett den filmen kommer du känna igen dig i den här, liksom i Robert Altmans Shortcuts - det vill säga ett gäng olika fristående berättelser som binds ihop i filmen av en gemensam nämnare. Jag säger inte den gemensamma nämnaren för den här filmen, men det kommer du att inse.

Filmen utspelas i Paris, New York och i Rom. Vi får möta författaren Michael (Liam Neeson) som dragit till Paris för att skriva sin bok. Där dyker Anna (Olivia Wilde) upp och man undrar genast över vilken relation de två har till varandra.
Vi får även möta Scott (Adrien Brody) som är i Italien på jobbsemester. Lite svårt att som amerikan komma överens med italienarna blir han speciellt varse på Bar Americano där man verkar prata allt annat än just amerikanska... Där kliver hetsiga och heta Gina (Katy Louise Saunders) in och Scott blir som förtrollad, men är hon den hon utger sig för att vara?...
Och sista ut är då personerna i New York. Den otursförföljda (?) Julia (Mila Kunis) som förlorat vårdnaden av sin son och kämpar för att få honom tillbaka från sin ex-man Rick (James Franco).

Jag är ett stort fan av filmen Crash och av Shortcuts och tyckte att den här filmen var riktigt bra också. Personporträtten är riktigt bra och talande (det vill säga - bra skådespelare!), men den håller inte riktigt lika bra som de två jag nämnde innan. Men absolut sevärd!

Inga kommentarer: