onsdag 9 juli 2014

Tillbaka till Yorkshire

Hade inget att göra här en kväll för inte så länge sedan och såg att Tillbaka till Yorkshire (And When Did You Last See Your Father?, 2007, regissör Anand Tucker) skulle visas på ettan. Ja, varför inte? Jag är ju en sucker för det mesta brittiskt.

Filmen handlade mest om pappa Arthur (Jim Broadbent) och vad han var för spillevink. När han blev sjuk åkte sonen, Blake (Colin Firth / Bradley Johnson) hem för att vara med honom, tillsammans med hans mor (Juliet Stevenson) och syster. Och där började Blake själv att bearbeta deras förhållande till varandra, under uppväxten fram till dagens datum. Och det var en del.

Det är ju ofta så att just föräldrar kan vara ett pinsamt kapitel när man växer upp och just Arthur var ju ett praktexempel... För andra var han en lustigkurre, men för Blake, som allt som oftast blev utsatt för hans "skämt" var det inte lika roande. Men vem var han, Arthur, egentligen?

Filmen var helt okej. Inte den bästa jag har sett på långa vägar, men jag såg klart hela och grät emellanåt. Och det var lite kul att se några av skådisarna från The Paradise göra roller i den här filmen, då just den serien är den jag tittade på precis innan filmen började.

En regnig dag - varför inte?

Inga kommentarer: