söndag 18 februari 2018

Altered Carbon

Netflix har tagit fram en serie som heter Altered Carbon (2018, regissör Laeta Kalogridis) där vi har vår egen Joel Kinnaman i huvudrollen som Takeshi Kovacs.

Serien utspelar sig långt i framtiden, där man nu kan leva hur länge som helst, bara din "stack" är intakt och du har en kropp att sätta den i. Som vanligt, när du har pengar kan du göra kloner av din favoritkropp, kanske till och med din ursprungliga, men har du otur återföds du inte alls, alternativt kommer i en kropp som inte alls stämmer överens med den du var.

Kovacs begick brott som var så allvarliga, att hans stack varit oanvänd de senaste 250 åren. När han nu får en kropp är det för ett visst syfte.
Han kommer tillbaka till en värld med mycket AI och slum och blir varse att det är endast de äldre med mycket pengar (Meths) som har tillgång till en plats ovanför de mörka molnen - och det är en av de som sett till att han kommit tillbaka.

Jag sträckkollade den så gott jag kunde. Hade gärna vikt en hel ledig helg till att kolla, men just sådana helger är svåra att finna nuförtiden. Så ja, jag tycker den var skitbra och jag hoppas innerligt på en fortsättning snarast!

// A //

Inga kommentarer: