söndag 8 mars 2009

Enchanted


På flyget mellan Los Angeles och Rarotonga såg jag Enchanted (2007, regissör Kevin Lima) och den var faktiskt riktigt söt... Walt Disney så det skriker om det, men... Det gillar ju jag!

Filmen utspelar sig både som tecknad och som riktig film och handlar om Giselle (Amy Adams) som väntar på sitt livs kärlek i sitt lilla trädhus som hon delar med alla djur som vill vara hos henne. Givetvis förstår hon djurspråk (vore konstigt annars i en Disney-film).
En vacker dag kommer prins Edward (James Marsden) ridande på sin häst och hör en vacker sång och förstår genast att det är den flickan han ska gifta sig med. Hans undersåte Nathaniel (Timothy Spall) försöker förtvivlat stoppa dem från att träffas, på uppdrag av den elaka styvmodern Queen Narissa (Susan Sarandon), så klart.

Styvmodern lyckas stoppa bröllopet genom att putta flickan ner i en brunn och genom den brunnen hamnar hon i vår värld och där blir det inte lätt när man är lever i en saga... Som tur är träffar hon Morgan (Rachel Covey) och hennes pappa Robert (Patrick Dempsey) som försöker ta hand om denna smått virriga unga dam...

Filmen är verkligen underhållande och söt och jag kan faktiskt rekommendera den. Tro det eller ej! :)

Inga kommentarer: